Durant les Jornades de la Guitarra de Badalona 2017 es van celebrar SIS CONFERÈNCIES sobre lutheria de la mà de grans experts: Abel García López, Joan Pellissa, Jaume Bosser, John Ray, Marc Antonio Pérez i Andrés D. Marvi.

Aquí trobaràs més informació de cadascuna d'aquestes conferències i pots veure la gravació en vídeo d'algunes d'elles:


 

 

ABEL GARCÍA LÓPEZ, luthier.

Paracho, Mèxic.

CONFERÈNCIA - 28 abril de 2017

Casa Amèrica Catalunya, Barcelona. 

En aquesta conferència, Abel García López ens va presentar, acompanyat d'imatges de la seva recerca i del procés de construcció, l'excel·lent rèplica que va construir al llarg de nou anys de la famosa guitarra "La Cumbre" d'Antonio de Torres Jurado (1817-1892), instrument que va ser premiat en l'Exposició Internacional de Sevilla de 1858.

 

JOHN RAY, luthier i investigador

Granada

CONFERÈNCIA - 29 d'abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

En aquesta conferència, el luthier John Ray ens explica les dificultats que et pots trobar a l’hora de restaurar una guitarra antiga i algunes de les tècniques que fa servir en aquesta feina. També ens parla dels criteris aplicables per decidir si la restauració és una solució pertinent i per triar quin tipus d'intervenció és la més adient.

 

 

JAUME BOSSER, luthier y estudiós d'instruments antics

Barcelona

CONFERENCIA - 30 de abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

Jaume Bosser ens va convidar a fer una passejada per la història dels antecedents de la guitarra actual, especialment la viola de mà i els diferents tipus de guitarres des del Renaixement fins a principis del s. XIX.

 

JOAN PELLISA, luthier y estudiós d'instruments antics

La Fatarella, Tarragona

CONFERÈNCIA - 30 d'abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

En Joan Pellisa ens va oferir una excel·lent revisió cronològica de la vida d'Antonio de Torres Jurado, amb parades en alguns dels aspectes més desconeguts o anecdòtics – fins i tot misteriosos - de la seva vida.


ANDRÉS DANIEL MARVI, luthier

Granada

CONFERÈNCIA - 30 d'abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

Andrés Daniel Marvi ens va mostrar el procés de construcció d'una guitarra de concert. Ens va explicar en detall totes les etapes constructives per aconseguir l'instrument desitjat, un procés laboriós i complex, però necessari si es vol obtenir una guitarra d'alta qualitat.

 

MARCO ANTONIO PÉREZ, doctor enginyer

Barcelona

CONFERÈNCIA - 29 d'abril de 2017

NAU3 - Centre Cultural l'Escorxador, Badalona

En aquesta conferència, Marco A. Pérez ens va presentar els interessants estudis que està duent a terme relacionats amb les propietats físiques i acústiques de la tapa harmònica de la guitarra i amb la viabilitat de la restauració d'una guitarra històrica.